Concursos Matemàtics

La informació de la prova Cangur 2024 està avançant!!!

Fase catalana de la Olimpíada Internacional de Matemàtiques (IMO), organitzada aquí per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM). Es convoca una fase catalana única, amb el que el mateix dia es pot participar a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Concurs individual i en format presencial, amb l’objectiu que l’alumnat participi i dediqui una estona a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Problemes basats en el raonament i l’enginy més que en coneixements matemàtics.

Activitat adreçada a alumnes des de 5è de primària a la secundària postobligatòria, una prova diferenciada per cada nivell escolar.

icon/congres

Activitat telemàtica per a equips de centre, que s’organitzen de manera adequada al tarannà de cada centre. No cal inscripció prèvia. Únicament preparar l’equip i connectar-se el dia de l’activitat, en horari lliure.

icon/sessions

Concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre. Compta amb una primera fase en diferents seus distribuïdes arreu del territori, i una fase final amb els guanyadors de cada seu.

CONCURSOS TELEMÀTICS INDIVIDUALS

Activitats telemàtiques individuals que es desenvolupen de novembre i a desembre (Olitele) i des de finals de gener fins a mitjans d’abril (Marató de Problemes).

Per tal d’escollir el disseny que identifica la prova Cangur de la SCM es fa, trianualment, un concurs entre alumnes de 3r i 4t d’ESO i l’ensenyament secundari postobligatori.

Concurs adreçat a alumnes de 3r o 4t curs de l’ESO, de cicles formatius de FP o de batxillerat. El tema dels relats que es presentin ha d’estar relacionat amb el món de les matemàtiques i han de ser redactats en la llengua de les terres on la gent diu “Bon dia!”.

ACTUALITAT I NOTÍCIES DE CONCURSOS

properes dates

Més Reptes matemàtics

Proposta del 2020

TELE
CANGUR

Practiqueu el Cangur en línia amb avaluació automàtica.

Proposta del 2021

TANCATS
AL MMACA

Un Escape Room que ens porta a una visita al MMACA amb reptes a resoldre.

Edició 2023

Altres
Articles

Aquest any us proposem aquestes activitats ideades per John W. Conway i idees sobre el joc de les rodonetes 3d.