The Catalan Society of Mathematics is an affiliated society of the Institute for Catalan Studies, which promotes the knowledge of mathematical sciences in Catalan society, fostering their teaching as well as their theoretical and applied research."

News

Become a
member

Join and enjoy the benefits

Publications

About the Catalan mathematical community and journals of mathematics education and research.

Awards & Grants

Awards for mathematical content works and grants for activities in this field.

INTERNATIONAL

SCM in the world: Our European and international references.

icon/concursos

CONTESTS

Check out the news and information about the contests organized by SCM in Catalonia, including the "Cangur" and the Mathematical Olympiad.

icon/congres

CONFERENCES & WORKSHOPS

The SCM organizes various workshops and conferences every year. Check out all the information.

icon/educacio

Training

"Mathematical education is a fundamental axis of SCM's activity, as it aims to promote mathematics among the youth and support the work of teachers."

actions-operations-bookmark-24@3x

Resources

The SCM aims to share various materials from the different activities it organizes or takes part in.

Follow

Bon Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència #11F2024.Quin és el paper de les matemàtiques? Descobreix-lo a la col·lecció #JovesMatemàtiquesCatalanes i treballem-hi conjuntament.Molta feina feta, molta feina per fer!
Ja tenim el vídeo-resum de la magnífica jornada @omca_f ! Que les matemàtiques segueixin amb vosaltres!💜 #matematiques #omcaf2024
Divendres 6 oct, trobada matemàtica de joves, a la Jornada SCM TFM. Oportunitat per▶️escoltar de 1a mà els protagonistes dels TFM ▶️coneixer els masters de diverses universitats, la revista Reports@SCM i el premi GaloisInscripció gratuïta
Anoteu la data: 21 de març de 2024 #ProvaCangur2024La SCM, a proposta de la comissió Cangur, convoca la prova Cangur2024 a Catalunya el dijous dia 21 de març, com així serà en moltes nacions, i, en particular esperem que aquest any podrem coincidir amb Balears i el País Valencià (pendent de decisió en ferm).Us hi esperem!!