IV Jornada SCM IDM – 2024

Us convidem a la IV Jornada SCM IDM, el dissabte dia 16 de març, per celebrar el Dia Internacional de les Matemàtiques 2024 tot compartint matemàtiques.

La 1a i la 2a edició es van fer telemàtiques. La 3a va ser presencial al campus de la UdL a Igualada. Aquest any es farà a la UAB, en combinació amb l’activitat dels Dissabtes de les Matemàtiques (organitzada pel departament de Matemàtiques de la UAB).

En aquesta edició hi haurà com a convidats especials els nois i noies dels curs “Bojos per les matemàtiques” del 2023 i del grup actual 2024, per tal que sigui un punt de trobada i també una oportunitat per conèixer investigadors de les universitats catalanes.

Trobareu també informació al web de l’ICE de la UAB.

INFORMACIONS

Properament es publicarà el programa detallat!

Cal fer la inscripció a través del formulari anunciat en aquest web:

En particular:

  • Forma part del Pla de Formació del Departament d’Educació, via l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB. El professorat que vulgui certificat, ha d’inscriure’s a través del cercador d’activitats XTEC amb el codi 9001280012.
  • Els nois i noies de les promocions de Bojos per les matemàtiques 2023 i 2024 tindran un formulari específic per confirmar assistència, per poder participar al taller i la cloenda.
  • Els estudiants de batxillerat que es vulguin inscriure als Dissabtes de les matemàtiques UAB, ho han de fer a través del formulari al seu web.

Clara Mateo

Joan Orobitg

Xavier Xarles

Montserrat Alsina

Alejandra Cabaña (UAB)

Carlos Luna (MMACA)

Marina Núñez (UB)

Guillem Perarnau (UPC)

CONFERÈNCIES

UAB

Tot l’atzar del món es redueix a llençar monedes

Una xerrada sobre atzar i models matemàtics.

MMACA

Spira Mirabilis

UB

Teoria de jocs: estratègia i cooperació en Economia

Una xerrada sobre les matemàtiques a l’economia.

UPC

Grafs aleatoris i altres animals

Una xerrada per endinsar-nos al fascinant món dels grafs aleatoris.

ESPECIALS

Trobada dels nois i noies de “Bojos per les matemàtiques 2023 i 2024”

La inscripció acaba el 14/03/2024

La participació a les quatre xerrades és gratuïta, però les persones que vulguin participar-hi s’han d’inscriure a través del formulari que s’indica.

Els nois i noies de Batxillerat han de fer la inscripció al web dels Dissabtes de les Matemàtiques, amb excepció dels nois i noies de les promocions de Bojos per les matemàtiques 2023 i 2024 que rebran un formulari específic per confirmar assistència i poder participar al taller i la cloenda.

El professorat de secundària que vulgui certificació del Pla de Formació del Departament d’Educació, via l’ICE UAB, ha de fer doble inscripció, i inscriure’s també a través del cercador d’activitats XTEC amb el codi 9001280012.

PROGRAM

dissabte 16 de març

9:30 Rebuda i obertura
10:00 Xerrada a càrrec d’Alejanda Cabaña
11:00 Descans
11:30 Xerrada a càrrec de Carlos Luna
12:20 Xerrada a càrrec de Marina Núñez
13:10 Xerrada a càrrec de Guillem Perarnau
14:00 Cloenda