Contests

Concurs Cangur de relats matemàtics

20è Concurs de Relats Cangur (2024)

En el context del 29è Cangur de la SCM es va convocar, amb les bases que podeu llegir en aquesta pàgina, la vintena edició del concurs de relats Cangur, de contingut relacionat amb el món de les matemàtiques.

L’àmbit geogràfic de la convocatòria abasta totes les zones en què es fa la prova Cangur amb l’aixopluc de la SCM, i s’adreça a alumnes de 3r d’ESO, de 4t d’ESO o de l’educació secundària postobligatòria.  Els relats que es presentin ha d’estar redactats en la llengua de les terres on la gent diu “Bon dia!”.

Veredicte del jurat

El jurat del vintè Concurs de Relats-Cangur ha analitzat i valorat els relats presentats al concurs i ha acordat:

 • Que s’atorgui un únic primer premi
 • El primer premi correspon al relat emmagatzemat amb la contrasenya GE95YMB i presentat amb el lema “La integració, una qüestió de perspectives“, que pertany al grup de relats enviats per alumnes de batxillerat.
 • Que oportunament es publiqui a la web el relat guanyador.

Barcelona, 15 de maig de 2023


Primer premi

La contrasenya GE95YMB correspon al relat presentat amb el títol

 • La integració, una qüestió de perspectives

del qual és autora Aitana Pachan Brell, alumna de segon de batxillerat de l’Institut Dertosa, de Tortosa (Baix Ebre).

Enllaç per a llegir el relat


Acte d’entrega de premis

El lliurament dels premis serà el dia 27 de maig de 2024, en un acte que començarà  comença a les sis de la tarda, a l’auditori AXA, a l’edifici de l’Illa, a l’avinguda Diagonal de Barcelona, en el marc de l’acte d’entrega de premis de la prova Cangur i altres activitats de la SCM.

 

INFORMACIÓ EDICIÓ ACTUAL

Bases del concurs

 1. Poden participar en aquest concurs alumnes de 3r o 4t d’ESO, de cicles formatius de FP o de batxillerat de l’àmbit geogràfic on es desenvolupa el Cangur de la SCM (en les seves tres convocatòries paral·leles.).
 2. La participació serà preferentment individual. Excepcionalment es pot admetre un relat d’autoria col·lectiva.
 3. Cada participant només pot enviar un relat al concurs.
 4. El tema dels relats que es presentin ha d’estar relacionat amb el món de les matemàtiques.
 5. Els relats han de ser redactats en la llengua de les terres on la gent diu “Bon dia!”.
 6. Els relats han de ser originals, redactats especialment per a aquest concurs. Tampoc no poden ser recreacions o adaptacions de relats anteriors, ni de la persona que presenta el relat ni d’altri.
 7. Els relats s’han de presentar en format .pdf han de tenir una extensió d’entre tres i set pàgines (d’aproximadament trenta línies cadascuna amb lletra de dotze punts). En el document corresponent s’ha de fer constar un lema (que pot ser el mateix títol) i no hi ha d’haver cap dada personal de l’autor, l’autora o els autors del relat.
 8. El termini de presentació d’originals acaba la setmana de Sant Jordi de 2024, és a dir que acaba el dia 28 d’abril de 2024
 9. La presentació de relats per al concurs s’ha de fer a través del formulari enllaçat des d’aquesta pàgina web.
 10. El jurat, designat per la SCM, valorarà les obres tenint en compte la qualitat literària i formal (estil i claredat narrativa), l’originalitat del relat i, molt en especial, com s’ha tractat l’aspecte matemàtic i l’aportació d’informació.
 11. Oportunament es farà públic en aquesta pàgina web el veredicte del concurs, en el qual està previst concedir un primer premi (que es podrà declarar desert) i es valorarà la possibilitat de donar alguns accèssits, preferentment distribuïts de manera diversa entre alumnes del segon cicle d’ESO i alumnes de batxillerat o cicles formatius de FP. (i també pot succeir que no hi hagi accèssits).
 12. Els premis es repartiran en l’acte solemne de lliurament de premis del  Cangur i altres activitats de la SCM adreçades a alumnes de secundària, el dia 27 de maig de 2024, a l’auditori AXA, a l’edifici de l’Illa Diagonal, de Barcelona.
 13. Les persones que presentin un relat a aquest concurs, o els seus representants legals si escau, autoritzen que els treballs presentats siguin publicats a la web del Cangur o altres publicacions de la SCM (a la web o en paper) i en fan cessió d’ús indefinida a la SCM.
 14. El jurat interpretarà les bases en situacions de dubte i les seves decisions són inapel·lables.

CONVOCA EL CONCURS

Edicions Anteriors

Any Nom del guanyador Curs Centre d'estudis Títol del relat Relat
2005 Eloi Roset Altadill 4t ESO IES Els Alfacs. Sant Carles de la Ràpita Cita amb el passat Llegir
2006 Álvaro Vicente Palazón 3r ESO IES l'Almadrava de Benidorm Set pecats sobre el Pregel Llegir
2007 Eloi Roset Altadill 2n batx IES Joaquín Bau,Tortosa Sota l'ombra dels quadrats Llegir