Prizes

Albert Dou Prize

El premi Albert Dou (1915-2009) a la divulgació matemàtica va ser instituït per la Societat Catalana de Matemàtiques l’any 2010, i té periodicitat biennal els anys parells i s’emmarca dins del Cartell de Premis Sant Jordi de l’IEC. Ofert a l’autor/a d’un treball realitzat en els dos anys naturals abans de la convocatòria, que contribueixi a fer visible la importància de la matemàtica en el nostre món, a transmetre el coneixement matemàtic a un públic més ampli que els mateixos especialistes i a promoure tot el que pugui ajudar a l’extensió del prestigi de la matemàtica a la nostra societat.

Els treballs han de tenir un màxim de quaranta pàgines de format ISO A4 amb interlineat doble (2.800 caràcters amb espais per pàgina) i poden ésser proposats per qualsevol membre de la Societat Catalana de Matemàtiques o bé pels mateixos autors. El treball ha d’estar escrit en català.

Usualment el període per presentar les candidatures acaba a finals del mes de novembre o principis de desembre dels anys parells i comença a meitat de setembre. Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC.

El jurat del premi serà format per cinc membres de la Societat Catalana de Matemàtiques, designats per la Junta de la Societat, entre els quals hi haurà matemàtics o especialistes d’altres àrees.

La dotació del premi és de dos mil cinc-cents euros (2.500 €). El treball premiat serà sotmès per publicació al Butlletí de la Societat Catalana de Matemàtiques.

La informació específica (bases, formulari de participació, etc) referent a la convocatòria present (o anteriors) la trobareu a Notícies SCM o a la web de l’IEC. A l’apartat de resolucions trobareu tota la informació sobre les resolucions de convocatòries anteriors.

Us podeu descarregar el nou póster de la convocatòria a Poster Premi Albert Dou

Per a més informació, contacteu amb Armengol Gasull.

 

 

Notícies relacionades