Impuls al Talent Femení

La Societat Catalana de Matemàtiques organitza i dona suport a activitats i iniciatives per impulsar el talent femení, conscient de la falta d’equitat de gènere que es dona actualment en el camp de les matemàtiques, amb dades realment preocupants.  Així, al voltant de la celebració del Dia Internacional de les dones en matemàtiques s’han realitzat actes, s’han produït documentals, jocs i exposicions.

Aquest 2024 fem un pas més, organitzant una jornada per estimular la participació de les noies en les proves de resolució de problemes.

Us presentem la nova iniciativa OMCaF, organitzada conjuntament amb la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC, el departament de Matemàtiques de la UAB i la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB.

 

L’objectiu és animar les noies:

a explorar l’apassionant món de les matemàtiques d’una manera diferent,

a participar en proves de resolució de problemes i conèixer millor l’Olimpíada Matemàtica,

a compartir l’experiència amb altres noies amb interès en les matemàtiques.

 

Descobreix tota la informació, que et pot conduir a l’Olimpíada Matemàtica Europea de noies (EGMO, European Girls’ Mathematical Olympiad).

 

https://scm.iec.cat/omcaf

 

Si ets una noia que curses ESO o Batxillerat, apunta’t a participar!

Si creus en la iniciativa i vols col·laborar en  alguna tasca o com a patrocinador, contacta amb nosaltres via SCM o omcaf@correu.iec.cat!

No deixis passar l’oportunitat de ser-hi des de la 1a edició!