XVIII Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques a Castelló

El proper dissabte 21 d’octubre de 2023 se celebrarà a Castelló la XVIII Jornada Conjunta d’Ensenyament de les Matemàtiques, que és l’activitat anual principal on ens apleguem totes les entitats dels Països Catalans que treballem per la docència matemàtica per tal de discutir un tema d’actualitat docent: SCM, FEEMCAT, SBM.XEIX i SEMCV-“Al Khwarizmi”, que enguany n’és l’amfitriona.

L’eix temàtic d’aquesta jornada serà “El pensament computacional en la matemàtica educativa”, que s’introdueix per primera vegada com a competència específica en el nou currículum espanyol de matemàtiques.

Entenent la resolució de problemes com a mètode principal per aprendre matemàtiques, es fa menció expressa a les possibilitats que obre el pensament computacional per ampliar la nostra capacitat de resolució. El pensament computacional té intersecció comuna amb àmbits de treball ja existents d’ensenyament de les matemàtiques, com l’anàlisi de dades i l’estructuració lògica, però obre també opcions per treballar la representació i la comunicació d’idees pròpies, que haurien de poder ser compreses tant per humans com per màquines.

Registrations

S’ha obert una web amb les primeres informacions i el programa a: https://semcv.org/jornades/ , que esperem que sigui del vostre interès.

La inscripció a la jornada és gratuïta pels socis de la SCM.