Xerrada Premi Ferran Sunyer i Balaguer

Cartell del premi Ferran Sunyer i Balaguer 2018

A les 15 hores del dijous 19 d’abril es farà a la Facultat de Matemàtiques de la UB una xerrada sobre el premi Ferran Sunyer i Balaguer 2018.

El premi Ferran Sunyer i Balaguer, ofert per la fundació que porta el seu nom,  premia una monografia matemàtica de caràcter expositiu que presenti els darrers desenvolupaments d’una àrea activa en recerca, en la qual el concursant hagi contribuït de manera important.

La dotació del premi, que aporta la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, és de quinze mil euros (15.000 €). La monografia guanyadora serà publicada en la sèrie “Progress in Mathematics” de Birkhäuser, d’acord amb les condicions usuals de copyright i de drets d’autoria d’aquesta sèrie. Tota la informació sobre la fundació i el premi la podeu trobar a l’espai web de la fundació.

Aquest any 2018 el premi ha estat pels professors Michael Ruzhansky (Imperial College London) and Durvudkhan Suragan (Nazarbayev University, Kazakhstan) pel llibre Hardy inequalities on homogeneous groups (100 years of Hardy inequalities).

El 19 d’abril a les 15 hores el professor Michael Ruzhansky (Imperial London College) farà una xerrada sobre l’assaig a l’aula T2 (tercer pis; terrat) de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona.