Premi Luis Rubio de Francia i Premis Vicent Caselles per a joves matemàtics

El 4 d’octubre va tenir lloc el lliurament de guardons als  joves investigadors en matemàtiques premiats.



PREMI JOSÉ LUIS RUBIO DE FRANCIA

Xavier Fernández-Real ha estat guardonat amb el Premi José Luis Rubio de Francia en reconeixement a les seves profundes contribucions a problemes en la teoria d'equacions en derivades parcials (EDPs) el·líptiques i parabòliques.  Xavier Fernández-Real, actualment investigador postdoctoral a l'Institut de Matemàtiques de l'École Polytechnique Federale de Lausanne (Suïssa), és  graduat en Matemàtiques i Enginyeria Física per la Universitat Politècnica de Catalunya, i doctor per l'Institut de tecnologia de Zuric (ETH).





PREMIS VICENT CASELLES 
Sis joves científics que han impulsat avenços en la investigació matemàtica han estat reconeguts a la IX edició dels Premis Vicent Caselles atorgats anualment per la Reial Societat Matemàtica Espanyola (RSME) i la Fundació BBVA.

Entre els premiats en aquesta edició volem destacar els que han estat relacionats amb universitats vinculades a la SCM
Robert Cardona Aguilar, investigador postdoctoral Margarita Salas a l'Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT) i a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Graduat i doctor en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya. Posteriorment va fer una estada investigadora a la Universitat d'Estrasburg (França). Ha treballat en mètodes geomètrics en sistemes dinàmics, en particular en fluids i dinàmica Hamiltoniana, així com la relació amb la topologia de contacte i simplèctica.

Claudia García López, professora ajudant doctora a la Universitat de Granada. Graduada en Matemàtiques per la Universitat de Granada, i doctora per la Universitat de Rennes (França) i la Universitat de Granada, va fer una estada postdoctoral a la Universitat de Barcelona. Els seus treballs de recerca es basen en l'estudi d'equacions i models que provenen de la geofísica i la dinàmica de fluids.


Óscar Rivero Salgado, professor ajudant doctor a la Universidad de Santiago de Compostela. Graduat en Matemàtiques i en Enginyeria Física, i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya. La seva investigació s'ha desenvolupat en teoria de nombres i en concret en l'aplicació dels sistemes d'Euler a la teoria de Iwasawa i els grups de Selmer.


María Soria Carro, Hill Assistant Professor a la Universitat de Rutgers (Nova Jersey, Estats Units). Graduada en Matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, va realitzar la seva tesi doctoral a la Universitat de Texas Austin (Estats Units). El seu treball tracta sobre la teoria de regularitat fina per a equacions diferencials el·líptiques completament no lineals, tant en problemes de transmissió com problemes de Monge-Ampère no locals.

Roberto Giménez Conejero, investigador postdoctoral a l'Institut de Matemàtiques Alfréd Rényi (Hongria). Graduat i doctor en Matemàtiques per la Universitat de València. El seu camp de treball és la teoria de singularitats complexes, i ha estudiat l'estabilitat per deformacions i problemes d'equisingularitat. 


Com a Societat Catalana de Matemàtiques estem orgullosos dels joves amb talent que han crescut amb l'acompanyament, al grau, doctorat o postdoctorat, de professorat investigador de les nostres universitats.