Resultats espectaculars a les Olimpíades Matemàtiques Internacionals

Dels nou guanyadors de l’Olimpíada Matemàtica Catalana, després de la fase espanyola organitzada per la RSME, quatre van participar el juliol a l’Olimpíada Matemàtica Internacional 2023 al Japó, juntament amb dos joves valencians. Ruben Carpenter va endur-se la medalla de plata i els nostres representants van aconseguir quatre medalles de bronze gràcies a Roger Lidon, Darío Martínez i Jordi Ferré.

Resultats Olimpíada Matemàtica Internacional OMI 2023: 

1 medalla de plata: Ruben Carpenter

4 medalles de bronze: Roger Lidon, Darío Martínez i Jordi Ferré
1 menció (Guillem Beltran, Xavier Diaz) .

 

 A més, aquest setembre, tres dels catalans i un valencià van participar també a la Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques 2023 a Rio de Janeiro, on van aconseguir tres medalles d’or gràcies a Roger Lidon, Ruben Carpeter i Darío Martínez, i una medalla de plata per Jordi Ferré.

Resultats Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques OIM 2023 

3 medalles d’or (Roger Lidon, Ruben Carpenter, Darío Martínez)  i

1 medalla de plata: Jordi Ferré

Copa Puerto Rico per equip

Felicitem els nois pel seu talent, el seu esforç i la seva constància. Obtenir bons resultats, o fins i tot participar en aquestes competicions, no seria possible sense les sessions de preparació i les persones que dediquen temps a preparar-los i acompanyar-los, majoritàriament de manera voluntària. Ens en sentim orgullosos i us agraïm i felicitem per la tasca realitzada.

 

60a Edició Olimpíada Matemàtica Catalana 

Ja està en marxa l’Olimpíada Matemàtica per aquest curs 2023-24, 60a edició. L’Olimpíada Matemàtica Catalana serà el divendres 15, i dissabte 16 de desembre. Properament es donarà informació sobre el procés d’inscripció.

Les sessions de preparació organitzades per diverses universitats, ja estan també en marxa. Teniu el resum a continuació. Consulteu-ne els detall al web https://www.olimpiadamatematica.cat/60a-olimpiada/

Sessions de preparació per a l’Olimpíada Matemàtica Catalana 

UPC, telemàtic, a partir del 27 de setembre  + info

Grup I (nous alumnes) dimecres 17:00-20:00;
Grup II dimarts 28:00-20:00, divendres 17:00-20:00

UAB, presencial i telemàtic, a partir del 5 d’octubre,  + info
Dijous 17:30-20:30,

UdL, presencial, entre el 18 d’octubre i el 13 de desembre.
Dimecres de 17:30 a 19:30 (Aula 0.03 EPS, Campus Cappont)