Més de 1500 centres escolars al Cangur, 21 de març 2024

El dia 21 de març de 2024 milers d’alumnes gaudiran fent matemàtiques a la Prova Cangur a Catalunya, a les Illes Balears i al País Valencià.

A Catalunya, la inscripció a la Prova Cangur 2024 ha augmentat respecte al 2023 i arriba pràcticament a 1.100 centres de primària i secundària, de manera que s’espera superar la xifra de 120.000 participants.

Per al Cangur «dels grans», batxillerat i cicles formatius, es manté viva la idea de «festa de les matemàtiques», amb la qual va començar la Prova Cangur a casa nostra. Alumnes de diversos centres es reuneixen per a celebrar conjuntament l’activitat, enguany en vint-i-quatre seus repartides en totes les universitats públiques catalanes, centres de secundària o centres cívics.

La seu universitària amb més participants és l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), on s’aplegaran més de cinc-cents concursants, d’un total de més de mil que ho fan a la Universitat Politècnica de Catalunya. Seran més de quatre-cents a la Universitat de Lleida, tres-cents cinquanta a la Universitat Pompeu Fabra al voltant de dos-cents a la resta d’universitats, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Girona, Universitat Autònoma de Barcelona i Univeristat de Barcelona.

Al País Valencià també es gaudirà amb aquest concurs de  matemàtiques, amb la participació d’universitats valencianes i la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana al-Khwārizmī (SEMCV). Hi participaran 230 centres, amb una inscripció de més de 10.000 alumnes. D’aquests, gairebé 7.000 es desplaçaran a les seus universitàries. La Universitat Politècnica de València rebrà uns quatre mil alumnes als campus de València, Alcoi i Gandia. La Universitat Jaume I, la Universitat de València, i la Universitat d’Alacant també en rebran 1000 cadascuna.

A Balears hi participen 150 centres i gairebé 15.000 alumnes: més de 12.000 a Mallorca, uns 1.500 a Menorca, i un miler entre Eivissa i Formentera.

Tot fa pensar que la Prova Cangur 2024 serà un nou èxit per a la divulgació d’una manera creativa de veure les matemàtiques, ben important en el context actual.

 

Cloenda

Els actes de lliurament de premis de la Prova Cangur seran més endavant. A Catalunya, se celebrarà el dia 27 de maig, a la tarda, a l’Auditori AXA de L’Illa Diagonal de Barcelona. Al País Valencià tindrà lloc el dia 23 de maig, al Paranimf de la Universitat Jaume I, amb la tradició de lliurar els premis, de manera rotativa, en cadascuna de les seus universitàries.

D’altra banda, la Comissió Cangur ja es posa en marxa per a preparar les propostes que es debatran a la reunió internacional a Brasil l’octubre de 2024 per a elaborar els enunciats de la Prova Cangur 2025.

 

Per difusió a xarxes:
Etiqueta  #Cangur2024.
Twitter comptes: @soccatmat @iec @cangurcat
Instagram comptes: @soccatmat @institutestudiscatalans @cangurcat