Anoteu la data: 21 de març de 2024. Us hi esperem!!!

L’associació Le Kangourou sans frontières, impulsora de la prova Cangur a nivell internacional, té fixada com a data per a la celebració el tercer dijous de març, que el proper any és el dia 21 de març, que és el dijous just abans de Setmana Santa.

La comissió Cangur ha realitzat un seguit de consultes pel que fa a aquesta data i ha constatat que podria representar inconvenients per a alguns centres, per als quals serà complicat inserir-ho en la programació general d’activitats. També hem rebut opinions en el sentit que és molt valuós respectar la data internacional i d’altres que manifesten que, com que encara no està elaborada amb tot detall la programació dels centres per al curs 23-24, seria perfectament factible inserir-hi el Cangur.

La tasca de preparació del Cangur és intensa. Les nacions que componen Le Kangourou sans frontieres ja estan elaborant llistes de problemes que s’analitzen amb tot detall per part dels equips que assistiran a la reunió plenària, que enguany es farà a la tardor a Ohrid (Macedònia del Nord). En el transcurs d’aquesta trobada, al final de les sessions de treball que s’allarguen tres dies, s’hauran elaborat les propostes d’enunciats per al Cangur 2024. El fet de realitzar el Cangur en la data internacional, com es procura fer cada any, possibilita fer servir de forma íntegra aquest material. Aquest ha estat un aspecte que s’ha considerat fonamental.

Per tot això, la la SCM, a proposta de la comissió Cangur, convoca la prova Cangur2024 a Catalunya el dijous dia 21 de març, com així serà en moltes nacions, i, en particular esperem que aquest any podrem coincidir amb Balears i el País Valencià (pendent de decisió en ferm).

Totes les instruccions i la convocatòria oficial, amb les bases de funcionament del concurs, es faran públiques en el moment de començar el curs 23-24. Podem avançar que es donaran totes les facilitats perquè, després de la preceptiva i acurada revisió per part de cada centre, el lliurament dels fulls de resposta no representi cap destorb.

Us hi esperem, amb el desig que el Cangur2024 superi l’èxit del Cangur 2023.