Cloenda del Cangur 2024

La Prova Cangur 2024 de la SCM, la 29a edició a Catalunya, ha arribat a terme amb èxit.  Hem passat dels 1.313 concursants del primer any als 110.400 d’enguany, que  es poden augmentar fins a més de 120.000 si tenim en compte els centres que per raons diverses han desenvolupat el Cangur com a activitat de classe.

 • El dia 27 de maig de 2024, a l’auditori AXA, a l’edifici de l’Illa de Barcelona es va celebrar l’acte d’entrega de premis del concurs. Es donen 15 premis per nivell escolar, que per raó des empats en la quinzena posició van esdevenir 124 persones premiades (relació de premis) i l’acte va culminar amb la solemne entrega dels pins de plata del Cangur , una distinció que reconeix la destacada participació global en diverses edicions de la prova  i que la SCM atorga a concursants de totes les organitzacions del Cangur que tenen el seu aixopluc. Enguany l’han rebut cinc alumnes catalans i un del País Valencià.   Enllaç a una notícia completa sobre l’acte d’entrega de premis.
 • La comissió Cangur de la SCM ha elaborat una publicació sobre la Prova Cangur 2024 , que creiem d’interès. Hi trobareu:
  • Dedicatòria de la presidenta de la SCM
  • Resum de la conferència divulgativa Podem predir els resultats de les loteries? que els professors Enric Brasó i Sergio Belmonte, del mmaca, van oferir en el transcurs de l’acte d’entrega de premis.
  • Estadístiques completes de participació, de puntuacions  i dels tants per cent d’encert en els problemes en el Cangur 2024 a Catalunya, amb algunes reflexions sobre alguns dels problemes, que han sorprès per un grau d’encert interessant o pel fet contrari..
  • Interessant aportació de les noies i els nois amb premi de pòdium amb la tria d’un dels problemes i l’explicació de la idea-clau que els ha portat a resoldre’l.
  • El relat guanyador del concurs de relats Cangur 2024.
  • Explicació del joc dels Cangurs acròbates  que s’ha donat com a obsequi a noies i nois premiades i als que tenen menció del conjunt del millor 1% de concursants de cada nivell.

El Cangur 2024 de la SCM ha enllestit la seva activitat. Volem donar les gràcies a les professores i els professors que han col·laborat i a les entitats que han donat el seu suport.  I a les noies i els nois que han participat, si el curs vinent encara no són a la Universitat els volem dir: us esperem al Cangur 2025.

 • El dia 2 de març es va celebrar la prova, amb un nombre molt important de participants.
 • Pel fet que la setmana següent a la celebració de la prova era la setmana santa l’empresa que recull els fulls de respostes dels CRP i fa la lectura òptica dels resultats no va poder començar la seva tasca fins el dia 4 d’abril.  Les puntuacions obtingudes per lectura òptica es van publicar de seguida que va ser possible.
 • El dia 27  de maig es va celebrar l’acte d’entrega de premis.
 • El dia 7 de juny es va preparar la tramesa de mencions per servei de missatgeria i es va fer missatge als centres sobre la recollida o recepció del material.
 • El dia 16 de juny s’ha conclòs la tasca de revisió i s’han elevat les llistes de puntuacions a definitives. Les podeu consultar al menú de l’esquerra de la pàgina de gestió del Cangur.
 • A partir del dia 17 els centres podran descarregar, des de l’àrea de centre, els diplomes d’aquest conjunt de concursants, amb indicació de la puntuació i la posició obtinguda en la classificació.

La comissió Cangur de la SCM demana disculpes pel retard en algunes d’aquestes acccions i, si escau, pel procediment que s’ha seguit, però hi ha un seguit de circumstàncies que cal comentar, i així ho farem, atenent que incidiran en alguns aspectes de l’organització del proper Cangur.  Visca el Cangur 2025!