Bona jornada TFM interuniversitària

La 1a Jornada TFM va ser un èxit!

Els joves protagonistes van ser uns excel·lents ponents, i van explicar amb passió i motivació els que havien estat els seus treballs de final de màster.

La jornada es va iniciar amb l’explicació per part de la presidenta, Montserrat Alsina i el vicepresident, Josep Vives, de l’origen i la motivació de la iniciativa, convidant els joves a gaudir-la i a col·laborar-hi activament tant en aquesta edició com en les següents. A continuació es va recordar la convocatòria dels premis Sant jordi 2024 de la SCM, concretament el premi Évariste Galois i el Premi Emmy Noether, interessants pels ponents que presentaven el TFM i pels estudiants de màster, que havien llegit recentment el TFG,  respectivament.

També es va presentar la publicació Reports@SCM, on es publiquen els treballs guanyadors dels premis. L’editor en cap, Xavier Bardina, va convidar els joves a enviar articles, i va explicar el procés de revisió i acceptació, que  segueix els paràmetres estandards.

Els joves que han rebut el premi Galois 2023 van ser els ponents convidats, alguns d’ells en línia, donat que es troben en universitats estrangeres.

 

La resta de comunicacions van ser  a càrrec premiats  dels que havien defensat recentment el TFM i el públic va poder gaudir de presentacions ben treballades i ben explicades.

La conversa generada entre els joves va ser de les parts més interessants de la jornada. Estudiants actuals dels màsters de la UB i la UPC van compartir experiències entre ells i preguntes i dubtes amb els titulats del curs anterior, els quals explicaven com estaven encarrilant la seva investigació. A la jornada hi van participar també titulats del màster de les universitats valencianes UV i UPV.

     

Trobareu detalls de l’organització, el programa i els resums de les ponències al web de la jornada.

Els resums ampliats de les ponències presentades es publicaran a la revista Reports@SCM.

Us deixem una mostra fotogràfica d’algunes de les ponències.

         

 

Programa

Ponències convidades: TFM guanyadors del premi Galois 2023 (premi + 2 accèssits).

Ponències: Joves que hagin llegit el seu TFM en matemàtiques durant l’any 2023 en alguna universitat catalana o de la Xarxa Vives (prèvia acceptació del comitè científic de la jornada). Ponències de 15 minuts.

Presentació de la SCM i les activitats per a joves, en particular la publicació electrònica Reports@SCM i els premis Sant Jordi 2024.